Μέθοδος

Κατά την πρώτη επίσκεψη ακολουθείται η εξής διαδικασία:

Λήψη Ιατρικού Ιστορικού

Καλό είναι να υπάρχουν κάποιες πρόσφατες εξετάσεις αίματος

Λήψη Διατροφικού Ιστορικού

Αρέσκειες, δυσαρέσκειες, αλλεργίες, δυσανεξίες, ωράριο εργασίας , έτσι ώστε να σχεδιαστεί μία εξατομικευμένη διατροφή με βάση τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου

Μέτρηση Βασικού Μεταβολισμού (με το  Fitmate by Cosmed)

Ο Βασικός Μεταβολισμός (RMR) αντιπροσωπεύει τις θερμίδες που καταναλώνει το σώμα μας για να κάνει τις ζωτικές λειτουργίες του (καρδιακός ρυθμός, λειτουργία εγκεφάλου, αναπνοή). Πιο απλά είναι ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνει ο άνθρωπος ημερησίως όταν είναι ξύπνιος αλλά σε ηρεμία (ανάπαυση). Ο Βασικός Μεταβολισμός μπορεί να αντιπροσωπεύει το 75% των ενεργειακών αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου και είναι διαφορετικός από άτομο σε άτομο.

Με μια απλή εξέταση αναπνοής που διαρκεί 10-15 λεπτά , μετράμε τον Βασικό Μεταβολισμό ώστε να προσδιορίσουμε ένα εξατομικευμένο θερμιδικό ισοζύγιο για το σχεδιασμό της εξατομικευμένης  διατροφής σας, πάντα με βάση τις δικές σας ανάγκες.

Πριν τη μέτρηση του Βασικού Μεταβολισμού απαιτείται

 • Να μη φάτε ή πιείτε τίποτα άλλο εκτός από νερό για 4 ώρες τουλάχιστον
 • Να μην καπνίσετε, καταναλώσετε καφεΐνη ,συμπληρώματα διατροφής ,φάρμακα με εφεδρίνη ή ψευδοεφεδρίνη ή ma Huang  τουλάχιστον για 4 ώρες  
 • Να μη γυμναστείτε (αεροβική γυμναστική ή ασκήσεις αντοχής για 8 ώρες τουλάχιστον)

Ανάλυση Σύστασης  Σώματος / Λιπομέτρηση (με την TANITA BC-418MA)

Γίνεται  Τμηματική Ανάλυση και μετριέται το ποσοστό Λίπους %,η  Λιπώδης Μάζα, η Άλιπη Μάζα και η Προβλεπόμενη Μυϊκή Μάζα για τα παρακάτω επιμέρους τμήματα:

 • Δεξί Χέρι
 • Δεξί Πόδι
 • Αριστερό Χέρι
 • Αριστερό Πόδι
 • Κορμός  (κοιλιακό λίπος)  και τα
 • Συνολικά Υγρά Σώματος

Επίσης  καθορίζεται  το  Επιθυμητό Εύρος Σωματικού Λίπους, και στοχοποιείται  το ποσοστό λιπώδους μάζας που πρέπει να "χαθεί" με σκοπό να επιτευχθεί η επιθυμητή απώλεια κιλών. Έτσι επικεντρωνόμαστε  απευθείας στην λιπώδη  μάζα και όχι απλά στα κιλά του εξεταζομένου.

Για  μεγαλύτερη ακρίβεια στη μέτρηση καλό είναι να:

 1. Έχουν περάσει 3 τουλάχιστον ώρες από την κατανάλωση φαγητού και ροφημάτων
 2. Έχουν περάσει 12 τουλάχιστον ώρες από την τελευταία προπόνηση
 3. Έχουν περάσει 12 τουλάχιστον ώρες από την κατανάλωση αλκοόλ

Μέτρηση της Φυσικής Δραστηριότητας  (χρησιμοποιείται το Sensewear Armband)

Το Sensewear Armband μετρά διάφορες φυσιολογικές παραμέτρους του σώματος, φοριέται από τον ασθενή στο δεξιό τρικέφαλο από 10 λεπτά έως και 2 εβδομάδες,(συνήθως για ένα 24 ωρο), δείχνοντας την πραγματική ενεργειακή κατανάλωση που κατέγραψε τη χρονική περίοδο που το φορούσε ο ασθενής, το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας, την διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου.... στο νοσοκομείο ή στο σπίτι του, κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων, ("free living"), στη δουλειά, στο σχολείο, κατά τη διάρκεια άθλησης, τη νύχτα κτλ

Εφ’ όσον έχουν γίνει όλες οι παραπάνω μετρήσεις, και αφού λαμβάνονται υπ’ όψιν οι προσωπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες του ενδιαφερόμενου,  σχεδιάζεται ένα εξατομικευμένο διαιτολόγιο ,με σκοπό την καλύ υγεία του οργανισμού,το αδυνάτισμα ,την διατήρηση, ή την αλλαγή διατροφικής συμπεριφοράς ακολουθώντας απλές συμβουλές σωστής και υγιεινής διατροφής.

Copyright © 2012 adynatizw.gr All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.