Νέα-Συμβουλές Υγιεινής Διατροφής

Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για τη διατροφή μας , καθώς αποτελούν την άμεση πηγή ενέργειας για τον οργανισμό μας. Αλλά δεν είναι όλοι οι υδατάνθρακες ίδιοι και δεν ανεβάζουν με τον ίδιο τρόπο το σάκχαρο στον οργανισμό μας. Ο Γλυκαιμικός Δείκτης και το Γλυκαιμικό Φορτίο μας βοηθούν να κατανοήσουμε την επίδραση που έχουν τα τρόφιμα με υδατάνθρακες στο σάκχαρό μας και διατηρούμε χαμηλότερα τα επίπεδα του σακχάρου μας.

Ποια είναι τα 4 κορυφαία λαχανικά που δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου το μήνα Σεπτέμβριο και τι σου προσφερουν!

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δε μας επιτρέπει πάντα να αφιερώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο για να μαγειρέψουμε καθημερινά. Για όλους εσάς που διαθέτετε περιορισμένο χρόνο για την προετοιμασία του φαγητού σας , ακολουθούν κάποιες συμβουλές για να μπορέσετε να οργανώσετε την εβδομάδα σας.

Πιστεύεται ότι η κατανάλωση 3 κυρίως γευμάτων και 1-2 σνακ ημερησίως βοηθάει στον έλεγχο του βάρους. Μήπως όμως δεν είναι έτσι;

Επιλεγμένες γευστικές και ελαφριές συνταγές για το μήνα Μάρτιο! Κινόα με τζίντζερ για βελτίωση των καύσεων , σπανάκι με αυγά για σίδηρο, ψάρι με πράσσα για επιπλέον πρόσληψη φυτικών ινών, γύρος από ψαρονέφρι για νοστιμιά και χαμηλή πρόσληψη λίπους και μία κρέπα με φρούτα για να μην έχουμε στερητικό σύνδρομο γλυκού!   

Ενεργοποιήστε το μεταβολισμό σας !

"Μπορώ να ενεργοποιήσω το μεταβολισμό μου;" Η απάντηση είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένα τρόφιμα που έχουν μια πολύ υψηλή θερμογενετική δράση (ο οργανισμός  «καίει» θερμίδες κατά τη διάρκεια της πέψης της κάθε τροφής), που πρακτικά σημαίνει ότι "καις" περισσότερες θερμίδες μασώντάς τα! Ένώ κάποια άλλα τρόφιμα λόγω του ότι περιέχουν συγκεκριμένα  θρεπτικά συστατικά και χημικές ενώσεις, δίνουν ώθηση  στο μεταβολισμό! 

Copyright © 2012 adynatizw.gr All Rights Reserved.
powered by Softways S.A.